HansOlsson.net

HansOlsson.net

Antologi på engelska snart här

FantasyPosted by Hans Olsson Sun, May 03, 2015 19:25:52
På tisdag kommer den äntligen, "Waiting for the machines to fall asleep"!
Det är en mycket efterlängtad science fiction-antologi, utgiven av Affront. Det är en antologi, helt skriven på engelska, av nordiska författare. Jag bidrar med novellen "Melody of the Yellow Bard".

Det har varit en mycket intressant och spännande resa att skriva en novell helt på engelska och jag har lärt mig massor på vägen. Bland annat att om man inte har ett språk som sitt modersmål, så är det riktigt klurigt att nyansera språket på det sätt man vill, just för att man ibland inte vet exakt hur det ska vara. Man saknar den där fingertoppskänslan. Men tack vare engelsktalande korrekturläsare så blev det i slutändan riktigt bra, och dessutom har jag nu lärt mig att man i dialog i engelska texter sätter kommatecknet innanför citationstecknen!
"Tubular," he said.
Nu ser jag med spänning fram emot hur den mottages och läses av icke svensktalande läsare!

Jag har hunnit läsa kanske 80% av novellerna och kan säga att det finns riktigt häftiga historier i antologin! Jag får återkomma när jag läst de sista. Till dess, läs mycket!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.