HansOlsson.net

HansOlsson.net

NanoWrimo 2017-slut

FantasyPosted by Hans Olsson Sat, December 09, 2017 20:39:19
Sent omsider kommer här en uppdatering om hur det gick under NanoWrimo.

Planen var att skriva löpande uppdateringar under månaden och de första dagarna skrev jag en liten dagbok, men det föll snabbt bort. Jag körde ju en tolkning av NanoWrimo och har således inte producerat 50.000 ord. Istället har jag redigerat texter och tycker att jag har kommit framåt med det jag tänkte. Min senaste bok Museion är klar. Jag skrev också klart en novell till en kommande antologi, men har inte hunnit redigera den så många gånger som behövs. Den får jag ta tag i nu under december. Och när de två projekten var klara kom jag igång med att redigera ett nytt manus och faktum är att det känns riktigt roligt. När man läser grejer man skrev för ett tag sedan kan det visa sig vara antingen:
"Hur tänkte jag här?"
eller
"Det här var ju inte så tokigt!"
För den här boken känns det riktigt roligt att sätta igång att redigera!

Min plan var att omsätta tiden det tar att skriva 1.667 ord om dagen till redigeringsarbete. Jag tror jag tappade 4-5 dagar på vägen, och alltså mellan 6-10 timmars arbete. Med den estimeringen fick jag ihop ca. 41.700 ord. Beroende på hur frikostigt tolkningsutrymme man ger sig.
Det var dock en bra utmaning för mig, för det motiverar att få tummen ur och ta tag i saker.

Om jag ställer upp nästa år så ska jag nog försöka producera text och ord istället. För det är kvantifierbart. Annars är det lätt att alltid ha motsvarande tentapluggångest då man inte vet exakt hur mycket tid eller arbete man har lagt ner under dagen.

Läs mycket så hörs vi snart.

Mvh
Hans

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.