HansOlsson.net

HansOlsson.net

NanoWrimo 2017

FantasyPosted by Hans Olsson Tue, October 31, 2017 21:16:27

Under november går NanoWrimo av stapeln och jag tänkte för första gången vara med.

NanoWrimo är en personlig utmaning för de som tycker om att skriva och går ut på att man under trettio dagar ska producera femtiotusen ord. Det är ca. 1.667 ord om dagen, vilket är ett skapligt tempo vad gäller kontinuerligt skrivande. Man kan anmäla sig på sidan https://nanowrimo.org/ och även rapportera sina framsteg där om man vill.

Jag blev tipsad om NanoWrimo av författaren Ulrica Edvinsson Sundin. Vi kommer därför blogga parallellt under månaden och det ska bli spännande att se hur det går för oss. Kolla in hennes sida här: https://www.facebook.com/ulricaesundin/

Att skriva 1.667 ord om dagen tar för mig ungefär 1,5-2 timmar om man får sitta koncentrerat. Blir man störd tar det naturligtvis lite längre tid.

Jag har den senaste tiden arbetat med en del runtomkring-grejer, exempelvis har jag jobbat med att publicera några e-noveller. Och så har jag arbetat med en novell till en kommande antologi. Jag ser därför fram emot denna utmaning för att skifta fokus och för att jobba fokuserat med något.

För min egen del är just tiden en viktig faktor, för jag ska inte ägna all NanoWrimo-tid åt att skriva nytt. Jag tänkte istället fokusera på att få klart några grejer som har legat och mognat färdigt. Och med ca. två timmars arbete per dag kommer man stadigt framåt. Jag kommer därför inte följa reglerna till punkt och pricka, utan använder NanoWrimo som inspiration. Men många ord brukar ändå behöva skrivas när det är dags att redigera.

Först ut att göra är att färdigställa min senaste bok Museion som anländer från redaktören vilken dag som helst. Den är mycket nära att vara helt klar så den har förstaprio. Jag tror att några dagars intensivt arbete räcker för att få till det sista.

När den väl är klar finns en uppsjö möjliga saker att ta tag i. Bland annat har jag två halvklara manus liggande som behöver avslutas.

Men jag har redan bestämt mig. Jag ska börja redigera ett manus som har legat och mognat ungefär ett år nu. Det är dags att börja jobba med manuset som har katter i huvudrollerna och som är studio Ghibli-inspirerad!

Ni ser väl fram emot de nya böckerna lika mycket som jag gör?

Håll utkik här så postar jag uppdateringar om mitt deltagande i årets NanoWrimo!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.