HansOlsson.net

HansOlsson.net

Omgiven av idioter - Thomas Eriksson

FantasyPosted by Hans Olsson Sun, October 12, 2014 20:01:12
En faktabok som beskriver personligheter i färger, för att kunna förstå och kommunicera med dem som inte går att förstå. Man kan vara röd, blå, gul eller grön.

De röda vill göra det på sitt sätt eller inget sätt alls (fort och fel). De blå analyserar, är kritiska och kan ha svårt att avsluta saker på grund av sin perfektionistiska ådra. Gula är yviga, lätta att känna igen då det är de som pratar hela tiden och de gillar att testa nya grejer. Gröna är tillbakadragna, goda lyssnare som gärna undviker konflikter.

Jag tyckte boken var ganska underhållande, och det är roligt när man får de där aha-upplevelserna då man kan sätta en färg på en person i sin omgivning. Den är relativt enkelt skriven, vilket faktiskt är skönt för en sån här typ av bok. Och den tar upp extremerna av de olika färgerna, vilket är både bra och dåligt för boken. Det poängterar tydligast vilka färger man kan möta och hur man kan bemöta dem, men å andra sidan tycker jag att den är väldigt svartvit på det sättet, då de allra flesta exempel är på extremerna och därmed utlämnar mycket av hur verkligheten ser ut. Men den var ändå lärorik och bitvis underhållande.  • Comments(0)//blog.hansolsson.net/#post81